Inrichten van een Amazone aquarium

Amazone aquarium inrichten

De onderwaterwereld kan vele liefhebber bekoren. Wilt u een aquarium als amazone aquarium inrichten? We geven u hier enkele suggesties!

Welke vissen

Ongetwijfeld is dit een mooie hobby. Maar u mag niet vergeten dat u wel de verantwoordelijkheid draagt voor zijn bewoners. De grootte van uw amazone aquarium inrichten bepaalt de keuze van uw vissen en omgekeerd. Beslis waar u de hem zal zetten. Want dit zal uiteindelijk de maximum grootte van de aquarium bepalen.

Naargelang van het gekozen biotoop kunt u de vissen aanschaffen. Wie kiest voor amazone aquarium inrichten zal zijn biotoop bepalen (Malawi, Zuid- of Midden-Amerika, Tanganyika) en zijn vissenbestand hierop afstellen.

De biotoop

Er zijn enkele soorten water waartussen u kiest: koud of warm, zoet- of zoutwater. Beginners starten vaak met zoetwater voor het onderhoudsgemak. Voor amazone aquarium inrichten, kiest u welk biotoop u wilt nabootsen. Maak een voorafgaande schets zoals mijn vriendin (én blogger!) Marilyn ook deed: zo weet je exact wat je wil gaan doen voor je eraan begint, en kan je mooi plannen.

Waar komen de filter, het verwarmingselement, de planten en de steentjes? Plaats eerst kiezels dan grind, voor de gravende visjes. Kies voor een voedingsbodem voor uw planten en zet de laagblijvende planten vooraan. Een mooie achterwand is voor uw amazone aquarium inrichten is in de winkel aan te kopen of zelf te bouwen.

Winkels of forums geven u graag bijkomende informatie.