Schildpadden aquariums

Schildpadden als huisdier

Wist je dat schildpadden heel erg oud kunnen worden? Sommige schildpadden worden ouder dan honderd jaar. Schildpadden zijn stille huisdieren, die erg op zichzelf leven, maar een habitat hebben ze wel nodig. Sta jij op het punt een schildpad te nemen en heb moet je een schildpadden aquarium inrichten? Lees door!

Schildpadden aquarium inrichten

schildpadden aquariumEen schildpadden aquarium inrichten betekent wel dat je met bepaalde dingen rekening moet houden. Een schildpadden aquarium inrichten is iets heel anders als het versieren van een reguliere vissenkom.

Schildpadden leven niet constant in het water, dus zorg voor iets in het aquarium waar de schildpad op kan klimmen, zodat hij af en toe ook op het droge kan. Een schildpadden aquarium inrichten betekent ook dat je goed rekening moet houden met een goede temperatuurregeling. Voor dierenliefhebster Kristel was dàt de grootste uitdaging: ze liet weten dat je écht goed je ruimte moet inrichtingen en goed moet research doen alvorens een aquarium voor je schildpad in te richten.

De schildpad is gebaat bij een zekere temperatuur.

Als je naar een reguliere dierenspeciaalzaak gaat, kan de winkelier in kwestie je waarschijnlijk alles vertellen wat je moet weten. Voor het inrichten van een schildpadden aquarium moet je dus ook denken aan belangrijke dingen voor de schildpad. Maar natuurlijk is er nog genoeg ruimte over voor je eigen creativiteit. Veel plezier.

schildpad huisdier